ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Συνολικές προβολές σελίδας

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,

                                                                ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ολοκλήρωσε την προαναγγελθείσα πολύμηνη ερευνητική εργασία της με τίτλο «Διάγνωση της πραγματικότητας της διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας», η οποία είχε στόχο την καταγραφή και ανάλυση όλων των θεμάτων που άπτονται της ελληνικής διαιτησίας, σε όλα τα επίπεδα.
Για τις ανάγκες της εθνικής αυτής έρευνας χρησιμοποιήθηκαν 2 ερωτηματολόγια:                          
1) Ερωτηματολόγιο 128 ερωτήσεων που απευθυνόταν σε αρχιδιαιτητές και μέλη των Επιτροπών Διαιτησίας 53 Ποδοσφαιρικών Ενώσεων της χώρας.2) Ερωτηματολόγιο 72 ερωτήσεων που συμπλήρωσαν 83 διαιτητές, 175 βοηθοί και 115 παρατηρητές αξιολογημένοι για την Super League και τη Football League.
Επίσης έγιναν συνολικά 9 περιφερειακές συναντήσεις με όλες τις ΕΠΣ (53), με συμμετοχή 136 εμπλεκομένων στις διαδικασίες διαιτησίας.
Το αντικείμενο των ερωτήσεων αφορούσε την οργάνωση και διοίκηση της διαιτησίας, την προσέλκυση νέων διαιτητών, την ανεύρεση νέων ταλέντων, την εκπαίδευση-εκγύμναση-εξάσκηση, τους παρατηρητές, τα επίπεδα ανάπτυξης, το σύστημα αξιολόγησης και τον κανονισμό διαιτησίας.
Πρόκειται για την πρώτη συστηματική ερευνητική μελέτη σε εθνικό επίπεδο που αφορά την ελληνική διαιτησία κι εκτείνεται από την επιλογή νέων ταλέντων έως το επίπεδο κορυφής της. Εκτός των διαπιστώσεων, περιλαμβάνει συμπεράσματα ειδικών και 12 προτάσεις για την αναδιοργάνωση και την αναβάθμιση της διαιτησίας στην Ελλάδα.
Την ομάδα εργασίας, η οποία επιμελήθηκε τη διεξαγωγή της έρευνας, το περιεχόμενο των ερωτηματολογίων, την επεξεργασία των δεδομένων και τα αποτελέσματά της αποτέλεσαν οι κ.κ. Vitor Manuel de Melo Pereira, Juan Antonio Fernandez Martin, Κύρος Βασσάρας, Σταύρος Τριτσώνης, Δημήτρης Καλύβας, Νικόλαος Ιωσηφόγλου, Ιωάννης Τσαχειλίδης, Μιχάλης Κουκουλάκης, Βασίλης Λώλης και ο Δρ. Ζήσης Παπανικολάου. 
Η εργασία κοινοποιείται στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., τα εμπλεκόμενα τμήματα της Ε.Π.Ο., τις Διοικήσεις και τις Επιτροπές Διαιτησίας των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΚΕΔ